Datum

Crowdfunden is een vak apart

Ik had nooit gedacht dat ik nog eens figuurtjes uit papier zou knippen. Maar het is een manier om voor mij uit te schuiven waar ik tegenop zie: crowdfunden. Al enkele weken werk ik aan een pagina op het platform Voor de Kunst. Ik ben heel blij met de hulp en de feedback die zij me hebben gegeven, want crowdfunden is een vak apart.

Gunfactor

Alle aandacht die je gedurende het proces eraan besteed heeft zijn nut. Het is ook wel logisch dat je de ene stap zorgvuldig voor de andere zet, want hé… je vraagt wel iets van een ander. Namelijk om jouw project te steunen. Daar zit natuurlijk een gunfactor in, maar mensen gaan niet zomaar hun geld aan een flutproject doneren. Ze willen straks ook wel trots kunnen zijn dat zij aan dit project hebben bijgedragen. Je moet dus echt laten zien dat jij er heel veel moeite aan hebt gedaan om het te laten slagen.

Het voelt een beetje als een groot themafeest organiseren voor je vijftigste verjaardag. Je weet al heel lang hoe je het ongeveer zou willen hebben, en je hebt een hele lijst aan mensen waarmee je het samen wil vieren. Het moet niet alleen leuk zijn voor jou, je wilt dat zij zich die dag ook een beetje jarig voelen (tien jaar jonger bijvoorbeeld ;-). Je zorgt daarom voor een spetterende locatie, stuurt een enthousiasmerende uitnodiging, bedenkt verschillende hapjes voor ieder wat wils, en je staat op een wankele trapladder de kleurrijke slingers op te hangen. Heel benieuwd wie er straks allemaal gaat komen…

Uitnodiging

Maar ik word geen 50 (helaas!), het boek is waar het feest om draait! Het platform Voor de kunst is de spetterende locatie, verschillende bedragen en tegenprestaties zijn de hapjes, en wat onwennig neem je een wervingsvideo op. En dan nu nog het spannendste gedeelte: Wie van je familie en vrienden doet mee aan je feest? Voor hoeveel mensen heb je de gunfactor? Wie steunt je project door een lieve donatie te doen? Er is maar één manier om daarachter te komen: de uitnodigingen versturen. Die ga jij heel binnenkort van ons ontvangen… Eerst nog even papieren figuurtjes knippen. Want crowdfunden is een vak apart.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.