Datum

Laatste tekening in wording

Eén ding is me na het maken van dit boek wel duidelijk geworden: Naast een heleboel andere kwaliteiten heeft Yvon talent voor het tekenen van fietsen. Met de laatste tekening in wording heb ik ongelooflijk veel bewondering voor de ijver waarmee ze, telkens ik haar weer een verhaal had voorgelezen, aan de slag ging.

Tevreden

Wie het genoegen heeft om Yvon te kennen, weet dat zij een dappere doorzetter is. Ze stopt niet voordat zij zelf helemaal tevreden is over het resultaat. Terwijl ik nog applaudisseerde voor het eerste opzetje, was zij alweer met versie 2.0 bezig.

In eerste instantie ben ik voor de lezer op zoek gegaan naar heel diverse verhalen. Maar eenmaal op dreef bleek dat voor mijzelf als schrijver ook het boeiendste. En ook voor Yvon bleek het een zegen. Mensen van diverse pluimage, bijzondere locaties, uitzonderlijke omstandigheden en verschillende soorten fietsen passeerden de revue. Enkele daarvan zijn te zien in het rijtje op de homepagina.

Invalshoek

Yvon heeft zich vaak verbaasd getoond over hoe ik aan al die verschillende verhalen kwam. Op haar beurt verraste zij mij met weer een andere invalshoek voor een illustratie. De verhalen gaan niet over fietsen en dat beelden de illustraties treffend uit. Mijn petje af! Maar met de laatste tekening in wording vraag ik me af hoe lang het zal duren eer Yvon uit vrije wil nog een fiets zal tekenen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.