Datum

Teleurstelling

Allereerst hartelijk welkom op onze website. Ik heb natuurlijk geen idee wat jou heeft doen besluiten om hier een kijkje te nemen. Maar wie verwacht dat het boek ‘Fietsend door het leven’ een reeks reis- of fietsverhalen bevat, moet ik teleurstellen. Het is van het begin af aan mijn keuze geweest om dat zoveel mogelijk te vermijden.

Iedereen kent in zijn of haar omgeving wel iemand die je na een verre reis dolenthousiast uitnodigt voor een leuk diner. ‘Om even bij te kletsen!’. Voor je er erg in hebt, zit je drie uur lang te kijken naar foto’s en video’s van bijzondere dieren, ongerept natuurschoon en de afbeeldingen van schaafwonden die de kennis tijdens een valpartij heeft opgelopen. Intussen praat hij je natuurlijk honderduit bij over wie er precies naast hem op de foto staat, hoe grappig die persoon was, en dat hij heeft afgesproken om contact te houden. Hartstikke leuk! Voor de persoon zelf, vind ik. En als je wel smult van de reis- en fietsverhalen van anderen, dan kom je vast aan je gerief. Daarvoor hoef ik geen boek te schrijven.

Nieuwsgierig

Ik ben voor dit boek op zoek gegaan naar inspirerende, ontroerende, grappige, droevige, angstige, hoopvolle verhalen. Het kan gaan over een bijzondere ontmoeting, een inzicht, een onuitwisbare herinnering of een keerpunt. Omdat dit de kern vormt kan de lezer er zich in herkennen, kan het hem aanzetten om na te denken over zijn mening of draagt hij de sfeer nog lang als een warme deken met zich mee. Ik hoop dat elk verhaal de lezer nog nieuwsgieriger maakt naar het volgende, en dat de enige teleurstelling zal zijn als hij merkt dat hij het laatste verhaal heeft gelezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.