Datum

Van woonkamer tot boekenopslag

Het voordeel van zelf de uitgever van je boek zijn is dat je heel veel zelf in de hand hebt. Voor een control-freak als ik is dat een heel prettige gedachte. Het nadeel is dat je dan ook heel veel zelf moet doen. Gelukkig steken Yvon en ik allebei graag onze handen uit de mouwen. Maar nu de boeken waren gedrukt, moesten de tweeduizend exemplaren afgeleverd worden op één plek. En zo transformeerde mijn benedenverdieping afgelopen woensdag van woonkamer tot boekenopslag.

Op tijd

Wat was het spannend om groen licht te geven voor de start van de drukpersen. Nog spannender werd het toen bleek dat de papiermarkt onder druk staat als gevolg van papierschaarste. Het schijnt iets met een virus te maken te hebben. Maar laat ik het daar maar niet over hebben, daar zijn genoeg berichten over in de media. En blijkbaar wordt er ook heel veel gedrukt, want de agenda van de drukkers bleek tot de randjes gevuld. Gelukkig dacht LinktMedia heel goed met ons mee, de boeken moesten zeker op tijd zijn voor de boekpresentatie op 31 oktober.

En ze waren op tijd! Geen nachtmerries meer over vastgelopen drukpersen, gekantelde vrachtwagens of problemen aan de douane. Afgelopen woensdag kreeg ik bericht van de chauffeur dat hij met zijn grote oplegger mijn straat niet in kon. Er zat niets anders op dan met de pompwagen de boeken tot aan mijn huis brengen. Even later werden twee europallets met dozen vol boeken in mijn voortuin aan de Wielestein in Nieuw-Vennep gedropt. We hadden hiervoor gekozen omdat een groot deel daarvan wordt meegenomen door bezoekers van de boekpresentatie.

Kijk hier hoe mijn man Ted en ik het klusje, de transformatie van woonkamer tot boekenopslag, in een mum van tijd klaarden. Eindelijk, eindelijk, eindelijk… na de proefdruk kon ik nu de échte boeken in mijn handen nemen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.